Pon-træf i Roskilde

 

Søndag den 7 juli, var dagen hvor der var Pon-træf i Vor Frue ved Roskilde. Træffet blev holdt på agilitybanen som tilhører Dansk Hundeskole Roskilde. Vejrudsigten lovede sol og op til 23 grader. Men, som det jo er med vejrudsigter, så holdt det ikke helt. Men heldigvis så holdt dog regnen sig væk, og for hundenes vedkommende, var det nok også det bedste vejr, hvis der skulle foregå noget aktivt.

Og det skulle der: 25 hunde (flest tæver), heraf 8 hvalpe, var mødt op til et arrangement, de med sikkerhed har haft rigtig meget glæde af. Man kunne tydelig mærke, at hundene var glade for at møde sine artsfæller og ud over nogle få episoder hvor herrerne måtte gribe ind, klarede hundene sig fint indbyrdes, da snorene blev taget af, og de havde "luft" omkring sig, til enten at fortælle at de var dem der "havde bukserne på" eller til kunne trække sig tilbage. Søs D. Jensen viste lidt af hvad man gennem lydighedstræningen kan lære din hund. Tålmodighed, små skridt af gangen, engagement og en masse godbidder er det der skal til, så er det faktisk kun fantasien som sætter grænsen for hvad man kan lære sin hund. Bagefter introducerede Tommy Tell os for agilitybanen. Først en tur med sin egen hund, bagefter en tur rundt på banen for at se de enkelte forhindringer og til sidst kunne de, som havde lyst, prøve banen igennem med deres hund. Det var sjovt, der var flere hunde der efter kort tid, viste talent og glæde ved det, så det er nok ikke sidet gang de har prøvet det.

Bagefter spiste vi vores medbragte madpakker og fik udvekslet erfaringer, ja gjaldt både mennesker og hunde, før vi vendte næsen hjemad. Alt i alt en lærerig og hyggelig dag, som forhåbentlig vil inspirere til lignende arrangementer.

Tak til Susanne Schou og Anita Faurholt for initiativet

 

Med venlig hilsen

Berit, Nis, Mikkel og Malte Hartvith (og selvfølgelig Czarna Hartvith)

klik på hver enkelt billede for at se det større - klik på "tilbage" i menu-linien når du vil tilbage til denne oversigt!